Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

23.06.2008
Кочани - Затворени 18 угостителки и малопродажни објекти
Поради непоседување на фискален апарат и неиздавање на фискални сметки УЈП затвори 18 угостителски и малопродажни објекти во Кочани.
 
18.06.2008
Унгарска делегација во посета на македонската даночна администрација
Во рамките на зајакнување на меѓународната соработка со земјите членки на Европската Унија, во периодот од 17 до 19 јуни 2008 година, на покана на Управата за јавни приходи, во Македонија претстојуваше четиричлена делегација на даночна администрација од Република Унгарија, предводена од Претседател на Управата за даночна и финансиска контрола, г-дин Јанош Сикора.
 
16.06.2008
Годишен извештај на УЈП за 2007
Годишниот извештај за 2007 година е прв извештај преку кој Управата за јавни приходи ги презентира на јавноста едногодишните активности и постигнатите резултати во 2007. Извештајот е производ на процесот на модернизација на Управата за јавни приходи, на кој интензивно се работеше изминатата година. Таквите процеси условија во 2007 година да се остварат значајни резултати во сите домени од работењето на Управата за јавни приходи.
 
05.06.2008
Промовиран новиот Кодекс на етика на даночните службеници
На 5 јуни 2008 година, во Клуб на пратеници, Управата за јавни приходи го промовираше новиот “Кодексот на етика на даночни службеници“. Целта на донесување на овој Кодекс е обезбедување на строго почитување на усвоените принципи, законитоста, професионалниот интегритет и ефикасноста на даночните службеници.
 
27.05.2008
ДЕМАНТ - “Утрински весник“ (текст: “Премиерот умее да ги исцеди граѓаните“)
Во врска информациите пласирани во текстот “Премиерот умее да ги исцеди граѓаните“ од Ленка Балаловска, објавен во дневниот весник “УТРИНСКИ ВЕСНИК“ на 23.05.2008година (страница 15, рубрика ПИСМА), Управата за јавни приходи е на ставот дека во објавената содржина од страна на авторот се пласирани невистини во врска со активностите на Управата за јавни приходи и измените на Законот за персонален данок на доход од 2007.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија