Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

18.03.2020
УЈП НЕМА ДА ПРЕЗЕМА ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕРКИ КОН ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ ДОДЕКА ТРААТ ПРЕПОРАКИТЕ ОД ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
Управата за јавни приходи ги информира даночните обврзници дека нема да презема никакви дополнителни мерки и да доставува решенија за присилна наплата...
 
16.03.2020
ПОРАДИ ПРЕВЗЕМАЊЕ НА МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД од Covid-19 ( корона вирус) УЈП ОГРАНИЧУВА ПРИЕМ НА СТРАНКИ И ГО ЗАТВАРА ДАНОЧНОТО ОДДЕЛЕНИЕ ДЕБАР
Со цел елиминирање на секоја можност за ширење и превенција од Covid-19 (корона вирус), Управата за јавни приходи известува дека го ограничува времето за прием на странки од 08:00 до 12:00 часот во Генерална/Регионални дирекции/одделенија/шалтери, а Даночното Одделение Дебар и мобилните даночни шалтери ќе бидат затворени додека траат препораките од Владата на Република Северна Македонија односно до 24 март 2020...
 
13.03.2020
ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА “ДБ”, ,,ДБ-ВП",,,ДБ-НП/ВП", “ДЛД-ДБ” И “Б” ОБРАЗЕЦ ДО 24 МАРТ
Се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на обрасците Даночен биланс за оданочување на добивка (образец “ДБ”), Даночен биланс на вкупен приход (образец “ДБ-ВП”), Даночен биланс на непрофитни организации (образец “ДБ-НП/ВП”), Годишeн даночен биланс за утврдување на данокот на доход од вршење на самостојна дејност (образец “ДЛД-ДБ”) и Биланс на приходи и расходи (образец “Б”) за 2019 година.
 
13.03.2020
Користење на фискални апарати согласно ограниченото работно време од 07:00 до 18:00 часот
Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија за преземање мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус), со кое се ограничува работното време од 07:00 до 18:00 часот на угостителските објекти, кафетерии, барови, ресторани, клубови, казина и спортски обложувалници, Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници кои вршат промет на добра и услуги и користат одобрен фискален систем на опрема (фискални апарати) дека користењето на истите се врши вообичаено како и досега, со изготвување на дневен финансиски извештај на крајот на работно време (во овој случај 18:00 часот) или пред почетокот на работно време следниот ден (во овој случај 07:00 часот)...
 
11.03.2020
ПРИВРЕМЕН ПРЕКИН НА ОДРЖУВАЊЕ СРЕДБИ СО ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ
Согласно издадените мерки и препораки од Владата на Република Северна Македонија во врска со преземање на мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус) Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници физички / правни лица дека од денес и во наредните 14 дена нема да се одржуваат средби со даночните обврзници а закажаните средби ќе се презакажат по наведениот период...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија