Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

08.06.2018
Со рано идентификување и брзо реагирање кон долгот, до поефикасна наплата
На 8 и 9 јуни 2018 година, Управата за јавни приходи организира семинар на тема „Со рано идентификување и брзо реагирање кон долгот, до поефикасна наплата“ чија цел е унапредување на практичните вештини и знаења на 100 даночните службеници кои вршат наплата и управување со долгови...УЈП е исправена пред предизвик да ја зголеми ефикасноста на постапките за наплата на даночните долгови и да ја намали стапката на неплатени даночни обврски, мерена преку соодносот со наплатените даночни приходи. На ова поле УЈП работи во повеќе насоки за зајакнување на својот инстутиционален капацитет, почнувајќи со воведување на функцијата управување со долгови, подобрување на законската рамка за наплата на даночните долгови, како и зајакнување на капацитетот на човечките ресурси кои работат во оваа функција, за што еден од инструментите е дводневниот семинар. Семинарот го отвори Директорката на УЈП, Сања Лукаревска која потенцираше...
 
06.06.2018
Поради надградба на ИТ системите на УЈП, електронските даночни услуги во прекин на 06 јуни 2018
Се известуваат даночните обврзници и корисниците на електронските услуги на системот е-Даноци дека поради вршење на надградба на системот ќе има прекин на е-услугите на системот е-Даноци во текот на денешниот ден/06.06.2018 година (среда), во периодот од 11 до 14 часот.
 
29.05.2018
Поради надградба на ИТ системите на УЈП, електронските даночни услуги во прекин на 30 мај 2018
Се известуваат даночните обврзници и корисниците на електронските услуги на системот е-Персонален данок дека поради вршење на надградба на системот ќе има прекин на е-услугите на системот е-Персонален данок во текот на утрешниот ден/30.05.2018 година (среда), во периодот од 8 до 12 часот.
 
16.05.2018
Поради надградба на ИТ системите на УЈП, електронските даночни услуги во прекин на 17 мај 2018
Се известуваат даночните обврзници и корисниците на електронските услуги на УЈП дека поради вршење на надградба на системите е-Даноци, е-Персонален данок, МПИН и ГПРС фискализација ќе има прекин на е-услугите на Управата за јавни приходи во текот на утрешниот ден / 17.05.2018 (четврток), во периодот од 9 до 12 часот.
 
23.04.2018
ОД 1 МАЈ 2018 – ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗАКАЖИ СРЕДБА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА УСЛУГИТЕ НА УЈП – РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЈА СКОПЈЕ
Се известуваат сите даночни обврзници (физички / правни лица) и сметководители на подрачјето на Скопје и неговата околина дека од 1-ви Мај 2018 година услугите на УЈП - Регионална дирекција Скопје ќе бидат достапни само доколку странката претходно закажала средба преку Инфо центарот на УЈП или преку интернет.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија