Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

14.02.2007
Проект – Модернизација на Управата за јавни приходи
Проектот се реализира со финансиска помош од Холандската Влада, во висина од 2.960.000 долари, а ќе се имплементира до април 2009 во соработка со Меѓународниот монетарен и Холандското Министерство за Финасии.
 
14.02.2007
Затворени 63 деловни објекти
Управата за јавни приходи на 13 и 14 февруари 2007 година изврши 768 контроли на даночни обврзници за фискализација односно почитување на обврските кои произлегуваат од Законот за регистрирање на готовински плаќања.
 
14.02.2007
ДЕМАНТ - “Дневник“ (текст: “Или фискална или катанец на црквите“)
Управата за јавни приходи ги демантира информациите изнесени во текстот, “Или фискална или катанец на црквите“ („ДНЕВНИК“, стр. 7, 15 февруари 2006 година), а кој се однесуваат на најавите за фискализација.
 
16.01.2007
УЈП - Средби со даночни обврзници
Управата за јавни приходи ги известува граѓаните на Република Македонија дека од 17.01.2007 година организира редовни средби со раководителите на Регионалните Дирекции, со цел подобрување на услугите на даночните обврзници.
 
08.12.2006
ДЕМАНТ - “Вечер“ (текст: “На свадба и погреб, попе дај фискална“; “Може фискална, но плата од државата!“)
Управата за јавни приходи ги демантира информациите изнесени во текстовите, “На свадба и погреб, попе дај фискална“ („ВЕЧЕР“, 6 декември 2006 година) и “Може фискална, но плата од државата!„ („ВЕЧЕР“, 7 декември 2006 година, стр. 5), а кој се однесуваат на најавите за фискализација на свештените лица во Р.М.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија