Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

04.03.2020
ПОДНЕСЕТЕ “ДЛД-ДБ” И “Б” ЗА 2019 ГОДИНА ПРЕКУ СИСТЕМОТ Е-ПДД
Управата за јавни приходи информира дека системот е-Персонален данок e-pdd.ujp.gov.mk, ќе биде привремено недостапен поради имплементација на обрасците “ДЛД-ДБ” и “Б” за 2019 година кои задолжително се поднесуваат по електронски пат преку e-pdd.ujp.gov.mk...
 
28.02.2020
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ИЗВРШИ ОБУКА ЗА НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ ,,ДЛД-ДБ” И ,,Б”
Денес стручните служби на Управата за јавни приходи извршија обука за Начинот на поднесување на обрасците “ДЛД -ДБ” и “Б. На обуката присуствуваа даночни обврзници од регионот на Скопје и Тетово...
 
28.02.2020
ДИРЕКТОРКАТА НА УЈП НА СРЕДБА СО КОМПАНИИ ОД КАВАДАРЕЧКИОТ РЕГИОН
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денеска во Кавадарци заедно со тим од Управата за јавни приходи и претседателот на Регионалната Стопанска Комора - Никола Наумов оствари средба со претставници на компании од регионот на Кавадарци...
 
28.02.2020
ПОСЕТА НА КОМПАНИЈА КОРИСНИК НА МЕРКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ПРИДОНЕСИ ПОРАДИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИ
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денес заедно со Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за странски инвестиции Елвин Хасан, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ ја посетија компанијата Босут од Куманово, која е корисник на мерката за субвенционирање на придонеси во случај на зголемени плати за вработените, како и на мерките од Законот за финансиска поддршка на инвестициите...
 
27.02.2020
ОБУКИ ЗА НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА "ДЛД-ДБ" И "Б" ЗА 2019 ГОДИНА
Управата за јавни приходи Ве известува дека обуката за „Начинот на поднесување на обрасците “ДЛД -ДБ” и “Б” преку e-pdd.ujp.gov.mk, за обврзниците од Скопје и Тетово ќе се одржи на ден 28.02.2020 година во Царинската управа ( ул. Лазар Личеновски бр.13, Скопје)...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија