Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

09.12.2008
Во врска со реакциите за поврат на ДДВ
Во врска со последните реакции на стопанствениците од Велес за поврат на ДДВ, Управата за јавни приходи ја информира јавноста дека враќањето на данокот се одвива редовно и со несмален интензитет согласно барањата на даночните обврзници. Само во изминатата недела извршен е поврат на данокот на додадена вредност во висина од 1 милијарда денари, што говори за неоснованост на локалните критики за централизираниот систем за поврат на ДДВ.
 
02.12.2008
Министерството за финансии и УЈП организираат обуки за работодавците за новиот концепт на пресметка на бруто плата
За приближување на реформата „Цела плата“, Владата на Република Македонија Ве информира дека обезбеди бесплатни обуки за претпријатијата во Република Македонија. Преку обуките ќе може детаљно да се информирате за начинот на имплементација, функционирање на системот и за придобивките од реформата “Цела плата“. Реформата се воведува од 1 јануари 2009 година.
 
26.11.2008
Тетово – Затворени 30 спортски обложувалници
Во деталните инспекциски контроли во делот на приредување на игри на среќа и фискализација кои УЈП ги спроведе во текот на вчерашниот ден/25.11.2008/, од 17.00 до 21.00 часот, даночните инспектори констатираа неправилности во работењето на 30 обложувалници и 11 малопродажни објекти.
 
21.11.2008
УЈП Прилеп, Контролирани 14 фото студија
Во рамките на планираните редовни и тековни активности на 14-ти и 15-ти Ноември, Управата за јавни приходи спроведе инспекциски контроли по основ на примена на Законот за регистрирање на готовинските плаќања на подрачјето на општините Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Кавадарци, Неготино и Велес.
 
07.11.2008
ДЕМАНТ - “ВРЕМЕ“ (Текст: “Автопазарот заштитен со ѕид на молчење“)
Во врска текстот “Автопазарот заштитен со ѕид на молчење“ (Време, 07.11.2008, стр.5), Управата за јавни приходи ги демантира пласираните информации во јавноста дека УЈП “не сака да коментира начинот на кој се работи на автопазарот “Фершпед“ и наводните изјави на УЈП “дека се ненадлежни за фискализацијата на автопазарот“, бидејќи истите не се дадени од страна на УЈП со што е нанасена штета на угледот на институцијата и тенденциозно и погрешно е информирана јавноста за надлежностите и активностите на Управата за јавни приходи.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија