Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

16.01.2007
УЈП - Средби со даночни обврзници
Управата за јавни приходи ги известува граѓаните на Република Македонија дека од 17.01.2007 година организира редовни средби со раководителите на Регионалните Дирекции, со цел подобрување на услугите на даночните обврзници.
 
08.12.2006
ДЕМАНТ - “Вечер“ (текст: “На свадба и погреб, попе дај фискална“; “Може фискална, но плата од државата!“)
Управата за јавни приходи ги демантира информациите изнесени во текстовите, “На свадба и погреб, попе дај фискална“ („ВЕЧЕР“, 6 декември 2006 година) и “Може фискална, но плата од државата!„ („ВЕЧЕР“, 7 декември 2006 година, стр. 5), а кој се однесуваат на најавите за фискализација на свештените лица во Р.М.
 
16.10.2006
Пријавете неправилности и затајување на данок на 198
Управата за јавни приходи апелира до граѓаните неиздавањето на фискална сметка, даночното затајување и сите неправилности во работењето на даночните обврзници да го пријавуваат на отворената телефонска линија 198.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија