Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
07.05.2008  Време Поради редовно плаќање данок - Златни картички за “Фени“ и за “Неготино“ 
07.05.2008  Дневник С.Д.  “Златна картичка“ за “Фени“ External
07.05.2008  Нова Македонија Златни картички за поврат на ДДВ добија “Фени“ и фабриката за кабли “Неготино“ External
07.05.2008  Утрински весник А.Д.  “Фени“ доби златна картичка за поврат на ДДВ External
02.05.2008  Време Наталија Томовска  Секој втори пазари на вересија External
23.04.2008  Вест А.А  Пријавување данок преку интернет 
23.04.2008  Вечер Валентина Марјановиќ  Нов Центар за обработка на податоци во даночната управа - УЈП се модернизира за да ги лови затајувачите на данок External
23.04.2008  Дневник Управата за јавни приходи ја централизира обработката на податоци External
23.04.2008  Утрински весник А.П  Полесно даночење во УЈП External
21.04.2008  Бизнис Даниела Чичевска  Кои се десетте најголеми даночни плаќачи и должници - Окта платила 154, “Македонски шуми“ борчи 18 милиони евра 
21.04.2008  Вечер И УЈП поднесе две кривични пријави против Панче Минов - Градоначалникот на Кавадарци затаил и 100.000 евра данок External
19.04.2008  Вечер Македонка Стојева  Панче Минов и гледал низ прсти на градежната мафија External
17.04.2008  Утрински весник Катица Чангова  Становите на Груевски ги плаќа татко му, тврди УЈП External
14.04.2008  Време Наташа Јанчиќ  Се заострува политиката кон изнајмувачите на станови - Полицајци ловат кираџии External
11.04.2008  Бизнис Д.Ч  Бројот на поднесени Годишни даночни пријави зголемен за четири пати - Екстра приходи пријавиле над 77.000 граѓани 
10.04.2008  Време Наталија Томовска  Патриотските фискални ќе однесат 10 милиони евра External
09.04.2008  Бизнис За даноците, гуските и за пауните 
08.04.2008  Дневник Спасијка Јованова  Даночните приходи поголеми од планираните - Собрани една милијарда евра од даноци External
07.04.2008  Вест Т.Ј  Блокирана странска инвестиција поради хипотека од 90 илјади евра -УЈП ја кочи продажбата на Алумина External
05.04.2008  Време Наташа Јанчиќ  Граѓаните пријавуваат во УЈП, а управата ги кодоши External
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија