Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
29.05.2008  Дневник Даниела Вељановска  Инспектор на УЈП фатен со 5.000 евра поткуп External
29.05.2008  Нова Македонија Корумпиран даночен инспектор зел 5.000 евра поткуп  External
29.05.2008  Шпиц Г.Н  На инспектор на УЈП му лепела раката 
27.05.2008  Време В.С  Со лажни фактури затаиле милион денари External
26.05.2008  Дневник Петмина скопјани осомничени за затајување данок External
24.05.2008  Дневник Горан Ризаов  Граѓаните не се откажуваат од автомобилите - Бензинот и скап оди како алва External
23.05.2008  Бизнис Б.Ј  По ревизорскиот извештај за “Телеком“ - Се крчмел државен имот, а сите молчат 
22.05.2008  Вечер Даночни затајувачи 
22.05.2008  Дневник Основачите на Пристоп МК затајувале данок External
22.05.2008  Утрински весник Ј.К  Скопски бизнисмени затајувале данок External
20.05.2008  Шпиц Горан Наумовски  Уште се проверуваат наводните терористи од Бит пазар 
19.05.2008  Време Снежана Џорлева  Новиот данок ги наруши пресметките - Персоналецот пипер в очи за земјоделците External
19.05.2008  Време Наталија Томовска  Големите даноци ги шокираа малите фирми External
19.05.2008  Шпиц Наталија Томовска  Големите даноци ги шокираа малите фирми 
16.05.2008  Дневник Љубица Балабан  Помал придонес-опасност за пензиите External
16.05.2008  Утрински весник Нина Нинеска-Фиданоска  Колкав данок да плаќаат богатите и сиромашните External
15.05.2008  Утрински весник Нина Нинеска-Фиданоска  УЈП масовно поднесува прекршочни пријави External
14.05.2008  Вест А.С  Газдите предизборно не даваат фискални External
13.05.2008  Бизнис Д.Ч  Угостителите и трговците тераат по свое - Фискализирани, а не издаваат фискални сметки 
13.05.2008  Време Е.С  УЈП и Дирекцијата за перење пари ја продолжуваат истрагата - За исламското наследство ќе фрчат пријави и тужби External
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Македонија