Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
21.01.2008  Вест Затворени хотели и ресторани во Маврово External
21.01.2008  Дневник Даночниците затворија 68 објекти 
21.01.2008  Нова Македонија УЈП затвори 68 објекти 
21.01.2008  Утрински весник Н.Н.Ф  Во саботната акција УЈП стави клуч на 68 објекти External
21.01.2008  Утрински весник Д.Ч  Почна поднесувањето на Годишните пријави - За затајувачите на данок глоба од 500 до 1.000 евра 
19.01.2008  Дневник Татјана Поповска  Велија го гасне “Време“ и уценува новинари - Успешен во избегнувањето на обврските кон државата External
18.01.2008  Вечер Струмица - Кривична за контролор на УЈП External
18.01.2008  Вечер Петар Ставрев  Откриени фирми затајувачи на данок-Притворени директори на Еуротурс Мако и Европа 2002 External
18.01.2008  Утрински весник К.Ч  За недокажано богатство затвор и до три години External
17.01.2008  Вечер Весна М. Божиновска  За затајувачите на данок - глоба од 1000 евра External
17.01.2008  Дневник М.Т  Изменет Законот за корупција External
17.01.2008  Утрински весник Нина Нинеска  Или даночна пријава до 15 март или казна до 1000 евра External
11.01.2008  Вест И.С  Идната недела крај на стечајот во Нова Македонија External
11.01.2008  Време Мери Јордановска  Пет отсто македонци заработиле 361 милион евра 
10.01.2008  Нова Македонија К.М  УЈП не се шегува - Блокирани над 200 фирми External
09.01.2008  Дневник Горан Ризаов  Стасува обврската за годишна даночна пријава External
08.01.2008  Време Огнен Чанчаревиќ  Три града играат комар кај Гошо Дивидија External
08.01.2008  Време Г.Г  Македонски шуми должи повеќе од милијарда денари на државата External
08.01.2008  Шпиц Ј.Д  СДСМ се сомнева во УЈП за становите на мајката на Груевски 
05.01.2008  Утрински весник Љ.С  Никола Поповски сведочеше во случајот на ексидекторката на УЈП 
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Македонија