Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
03.03.2017  Вечер Тече рокот за доставување годишни даночни пријави 
02.03.2017  Вест Мајките да го пријават и породилното 
02.03.2017  Вечер УЈП со дополнителни шалтери за поднесување ГДП 
02.03.2017  Дневник Отворени дополнителни шалтери за поднесување годишна даночна пријава External
02.03.2017  Утрински весник УЈП отвори дополнителни шалтери за даночна пријава External
23.02.2017  Вест Словенечките пензии се оданочуваат во Македонија 
22.02.2017  Дневник Над 80.000 граѓани поднеле годишна даночна пријава 
20.02.2017  Вечер Потврда за годишна даночна пријава поднеле 3.281 лице External
20.02.2017  Вечер Доставувањето даночни пријави до УЈП масовно External
19.02.2017  Вечер Над 4.500 должници на новата црна листа External
18.02.2017  Дневник А.Т.  4.500 фирми и граѓани на УЈП и должат 230 милиони евра 
17.02.2017  Дневник А.Т.  Државата од даноци лани собрала 1,153 милијарда евра, 6,5 отсто повеќе од претходната година External
16.02.2017  Вест Не чекајте 15 март 
16.02.2017  Вечер УЈП: До 15 Март се очекува над 400 илјади граѓани да поднесат Годишна даночна пријава 
16.02.2017  Нова Македонија Досега поднесени 50.000 пријави, УЈП очекува над 400.000 
16.02.2017  Слободен печат  УЈП: Да не се чека до 5 до 12 
31.01.2017  Дневник Александра Филиповска  УЈП лани продала стока тешка над 340.000 евра, купувачите чекаат гаражи, станови, автомобили, машини External
27.01.2017  Вест УЈП ги продолжи за 5 дена роковите за ДДВ-пријави и за годишни пресметки 
27.01.2017  Вечер Продолжен рокот за ДДВ и годишни извештаи 
27.01.2017  Дневник Продолжен рокот за поднесување пријави за ДДВ и годиши извештаи 
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Македонија