Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
14.02.2008  Вест А.С  Ланскиот приход ретроактивно ќе се оданочи External
13.02.2008  Дневник Данок на приход за малите бизниси External
13.02.2008  Дневник Данок на приход за малите фирми 
13.02.2008  Утрински весник Н.Н.Ф  Малите бизниси полесно ќе плаќаат данок External
11.02.2008  Време Наталија Томовска  Измени во законот за данок - Државата нема да ги толерира загубарите 
08.02.2008  Утрински весник Ј.К  Директор на фирма не платил данок од 15 милиони денари External
05.02.2008  Вечер Анита Јованоска  За тие што од фолклорот направија шоу-бизнис, треба да се погрижи УЈП External
05.02.2008  Вечер С.А  Велес - УЈП ја блокира сметката на Киро Ќучук External
05.02.2008  Нова Македонија К.М  УЈП Штип - Лани 200 штипски фирми не плаќале данок! External
05.02.2008  Утрински весник (МИА)  Блокирана сметката на велешки “Киро Ќучук“ External
01.02.2008  Вечер Билјана Зафирова  Петар Гошев постапувал законски за случајот Македонска банка External
01.02.2008  Време Александар Момировски  Гошев чист за кредитите, земјиштето го работи МВР External
01.02.2008  Дневник Н.Н.С  Гошев работел законски, но му се испитува имотот External
01.02.2008  Утрински весник Катица Чангова  УЈП ќе му го проверува имотот на Гувернерот Гошев External
31.01.2008  Вечер Б.З  СДСМ бара одговор за плоштадот External
31.01.2008  Вечер Б.З  ВМРО - ДПМНЕ побара одговорност за Тифани External
31.01.2008  Утрински весник СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ ја бараат градежната мафија во туѓ двор 
30.01.2008  Дневник СДСМ: Профитот од малверзациите на плоштадот е 16 милиони евра External
29.01.2008  Вест Н.С  За 1 денар неплатен данок на суд External
29.01.2008  Дневник Нова кривична за директорот на Јака Табак External
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Македонија