Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

07.12.2016
Вработените од АД МЗТ Леарница примени на средба во УЈП
(Скопје, 07.12.2016) - Во врска со денешниот протест на вработените од АД МЗТ Леарница пред УЈП - Генерална дирекција Скопје, ја информираме јавноста дека даночната администрација ги превзеде сите законски мерки во своја надлежност, кои се во интерес на вработените во АД МЗТ Леарница. Претставници на раководството на УЈП остварија конструктивна средба со вработени од АД МЗТ Леарница на која, меѓуостанатото, беа образложени досега преземените и извршени законски мерки од страна на Управата за јавни приходи, по добивање на барањето од страна на вработените. Целта на сите преземени мерки е да се наплатат побарувањата, како на УЈП, така и на вработените, во согласност со Законот за даночна постапка и Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување.
 
17.11.2016
Билатерална соработка - Модернизацијата и подобрувањето на даночните услуги во фокусот на работната посета на Даночната управа на Р. Србија
(Белград 17.11.2016) Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), г-ѓа Анастасија Илиеска, денеска оствари работна средба со директорката на Даночната управа на Р.Србија, г-ѓа Драгана Марковиќ, и со дел од потесното раководство на даночната управа. На средбата се разговараше за тековните активности кои ги имплементираат двете даночни управи, зацртаните стратешки цели и процесот на модернизација на даночната администрација, со особен акцент на проектите кои се во фаза на реализација, како и за конкретните чекори кои ги превземаат даночните институции во делот на ефикасност и афирмација на услугите насочени кон даночните обврзници...
 
08.11.2016
Билатерална соработка – Работна посета на Националната агенција за приходи на Р. Бугарија
(Софија, 08.11.2016) - Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), г-ѓа Анастасија Илиеска, денес е во еднодневна работна посета на Националната агенција за приходи (НАП) на Р. Бугарија, каде што оствари работен состанок со г-дин Бојко Атанасов, генерален директор на НАП и со високото раководство на Агенцијата. Денешната средба е одраз на добрите односи и меѓусебна соработка помеѓу двете даночни институции, истакна директорката Илиеска, изразувајќи ја целта на работната средба како одлична можност за размена на искуства во контекст на применувањето на даночната политика од страна на двете земји и да се согледаат добрите практики кои македонската даночна администрација може да ги примени од страна на НАП на Бугарија...
 
04.11.2016
НАСОКИ ЗА НАЧИНОТ НА ПОДГОТОВКА НА МПИН ПРЕСМЕТКА ОД СТРАНА НА СТЕЧAЕН УПРАВНИК
Со Законот за изменување и дополнување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување од 17.10.2016 година, предвидена е нова категорија на обврзник за пресметка и уплата на придонеси „стечаен управник“ за вработен кај должникот кого го застапува и претставува, за месеци пред отварање на стечајната постапка, доколку распределениот дел од стечaјната маса за придонеси е помал од обврската за придонеси пресметана од должникот...
 
01.11.2016
Билатерална средба на првите даночниците од Македонија и Црна Гора
Директорот на Управата за јавни приходи г-ѓа Анастасија Илиеска, денеска (вторник) 01.11.2016 година, во просториите на УЈП Генерална дирекција Скопје, оствари работна средба со делегација на Даночната управа на Република Црна Гора, предводена од генералниот директор г-дин Миомир Мугоша, придружуван од замениците директори г-дин Сретен Гребовиќ и г-дин Драган Јанковиќ. Соговорниците, обострано го споделиа мислењето дека денешната работна средба е добар почеток и пример за понатамошна успешна соработка, пред се добра можност да се поразговара конструктивно, дирекно за секојдневните предизвици со кои се соочуваат управите на двете земји, особено од двете страни, беше поздравен принципот на подадена рака, што практично значи соработка на билатерално ниво...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија