Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

12.10.2016
Пријавете ги приходите од издавање под закуп на движен и недвижен имот
Ги информираме граѓаните дека во рамките на Планот за управување со усогласеност со кој се таргетира издавањето под закуп на движен и недвижен имот, во наредниот период УЈП ќе спроведе низа активности, пред се од едукативен карактер, со цел зголемување на свеста и едуцираноста на даночните обврзници за нивните права и обврски, но и преземање на мерки за намалување на сивата економија насочени кон високо-ризичните даночни обврзници, каде УЈП има детектирано непријавување или нецелосно пријавување на остварените приходи од кирии...
 
05.10.2016
Прекини на Инфо линијата 0800 33 000 и 198 Пријави неправилности, поради технички зафати
Управата за јавни приходи информира дека на 06.10.2016 година (четврток), со почеток од 09:00 часот, Инфо линија 0800 33 000 и линијата 198 Пријавете неправилности, нема да бидат во функција, поради технички зафати на телефонската мрежа во Контакт центарот на УЈП. Управата за јавни приходи однапред се извинува на сите корисници поради прекинот на достапноста на нашите услуги преку Инфо центарот на УЈП.
 
20.09.2016
Даночните услуги во општина Илинден и Гази Баба достапни преку Мобилните даночни шалтери
Даночните услуги во скопските општини Илинден и Гази Баба ќе бидат достапни преку Мобилните даночни шалтери, наместо како досега преку постојаните даночни канцеларии во општинските згради, кои повеќе нема да бидат во функција.
 
13.09.2016
Плаќањето на радиодифузната такса е законска обврска за граѓаните, а УЈП има обврска да ги спроведува законите
Управата за јавни приходи најостро реагира на денешното соопштение од политичката партија СДСМ „По 11 декември ја укинуваме радиодифузната такса, ставаме крај на притисоците од УЈП“ (13.09.2016 година). Апелираме одредени политичкии партии да престанат да ги квалификуваат надлежностите на УЈП и спроведувањето на законот како закана за граѓаните, наместо да поттикнуваат политики и мерки за зајакнување на даночната дисциплина. Плаќањето на радиодифузната такса е законска обврска за граѓаните, а УЈП има обврска да ги спроведува законите...
 
05.09.2016
Политичките партии да не ги користат основните надлежности на УЈП за цели на дневна политика и меѓупартиски препукувања
Во врска со изјавите од политичката партија СДСМ: „Приватните фирми во Штип на удар на УЈП, но доаѓа време на промени!“ од 05.09.2016 година, Управата за јавни приходи изразува жалење што сеуште одредени политички партии ги користат основните надлежности на даночната администрација и ја доведуваат во прашање работата на УЈП, за цели на некаква дневна политика и меѓупартиски препукувања...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија