Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

16.11.2018
ОТВОРЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ ШАЛТЕРИ ЗА РЕГИСТРАЦИЈА НА СИСТЕМОТ Е-ПДД И ПРИМЕМ НА БАРАЊАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЈА
Заради Регистрација на граѓаните на системот е-ПДД и прием на барањата за регистрација, покрај шалтерите лоцирани во Регионалната дирекција Скопје (ул. „11 Октомври” бр. 27, спроти Даре Џамбаз), Управата за јавни приходи отвори и дополнителни шалтери лоцирани...
 
16.11.2018
Работна сабота на УЈП поради Регистрација на е-ПДД
Управата за Јавни Приходи известува дека сабота / 17 ноември сите даночни канцеларии (Регионални дирекции, даночни одделенија и даночни шалтери) ќе бидат отворени за граѓаните да можат да се регистрираат во Системот на е – ПДД. Работното време на канцелариите е од 8, 30 до 14, 00 часот.
 
09.11.2018
Работна сабота на УЈП поради регистрација на е-ПДД
Управата за јавни приходи известува дека на ден 10.11.2018 година (сабота) сите даночни канцеларии (Регионални дирекции, даночни одделенија и даночни шалтери) ќе бидат отворени за граѓаните за да можат да се регистрираат во Системот на е-ПДД. Работното време на даночните канцеларии ќе биде од 8,30 до 14 часот.
 
08.11.2018
НОВ ЕЛЕКТРОНСКИ СИСТЕМ ЗА ЕВАЛУАЦИЈА НА РИЗИК
Скопје - 08.11.2018 година, Денес во просториите на Управата за јавни приходи во Генералниот даночен инспекторат се пушти во употреба Новиот Електронски систем за евалуација на ризик. Системот овозможува електронско одредување на вршење на контрола кај ризични даночните обврзници...
 
08.11.2018
Демант - Алфа истражува сомнителна цесија помеѓу компанијата на Анѓушев и Фени
Во врска со текстот „АЛФА истражува: Сомнителна цесија помеѓу компанијата на Анѓушев и ФЕНИ “ објавен на порталот Alfa.mk, во кој е наведено дека компанијата „Енерџи Деливери Солуншнс“ со државни пари од УЈП си го наплатила долгот од ФЕНИ, Управата за јавни приходи ги демантира изнесените тврдења за наводната трансакција...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Македонија