Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
26.01.2017  Утрински весник Нови 170 големи обврзницин за поефиксно даночење External
23.01.2017  Вест УЈП: Најдоцна до среда фирмите да издадат пресметки за персонален данок 
23.01.2017  Вечер Пресметки за персоналец да се издадат до среда 
23.01.2017  Нова Македонија Уште три дена за издавање пресметка за исплатените приходи 
20.01.2017  Нова Македонија Работодавците до 25 јануари да издадат потврди за исплата на приходи 
17.01.2017  Вечер УЈП Годишна даночна пријава најдоцна до 15 Март 
17.01.2017  Утрински весник Ек.Р.  Даночна пријава и за приходи од интернет страници External
16.01.2017  Дневник А.Т.  Ако не се плати навреме долгот, казна од над 10.000 евра External
14.01.2017  Вест Антонија Поповска - Христов  ИНТЕРВЈУ СО АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОРКА НА УЈП: 99-процентната наплата на даноци се должи на довербата на граѓаните External
14.01.2017  Вест Антонија Поповска - Христов  ИНТЕРВЈУ СО АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОРКА НА УЈП: 99-процентната наплата на даноци се должи на довербата на граѓаните External
14.01.2017  Вечер Скопјанка заработка 8,5 милиони евра, а не платила данок External
14.01.2017  Дневник А.Т.  Најголем должник охридски „Отекс“, над 4.500 субјекти должат 250 милиони евра External
13.01.2017  Вест До 25. месецов да им се издадат пресметки на вработените 
13.01.2017  Вечер Глоба од 3.000 евра за фирмите, ако до 25 јануари не им издадат збирна пресметка на вработените External
13.01.2017  Дневник Фирмите треба на работниците да им издадат збирна пресметка за приходи и придонеси External
13.01.2017  Утрински весник Ек.Р.  До 25 јануари збирна пресметка за исплатени приходи и придонеси External
10.01.2017  Вест УЈП: Во најкраток рок да се платат даночните обврски за персонален данок на доход 
10.01.2017  Вечер Самостојните вршители на дејност да ги намират обврските за персонален данок 
10.01.2017  Нова Македонија К.П.  УЈП: Во најкраток рок да се плати персоналниот данок на доход 
09.01.2017  Вечер Пријавување на добивка над милион денари до 15 јануари 
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Македонија