Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
Плаќајте даноци преку интернет со безготовинска картичка
      

Плаќајте даноци преку интернет со вашата Visa, Maestro и MasterCard безготовинска картичка. Единствено што треба да направите е да се регистрирате и да креирате ваш кориснички профил на електронскиот сервис „е-Плаќање на даноци“ https://etax.ujp.gov.mk
Услугата „е-Плаќање на даноци“ ви овозможува да заштедите време, да ги избегнете каматите за задоцнето плаќање, и како даночен обврзник (физичко лице) да вршите он-лајн преглед и плаќање на вашите даночни долгови за Персонален данок, ДДВ и Радиодифузна такса. повеќе >>>

П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Вторник, 25.10.2016 10:00 - 11:00, Домот на култура КУМАНОВО
Брифинг за медиуми – „Пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање под закуп и подзакуп на движен и недвижен имот”
Во пресрет на стартот на обуките за граѓаните на тема:„Пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање под закуп и подзакуп на движен и недвижен имот”, ги покануваме претставниците на средствата за информирање на брифинг кој ќе се одржи во Домот на култура КУМАНОВО, на 25.10.2016 година (вторник) во 10 часот...
 
20.10.2016
е-Аукции
Оглас бр.17/2016 за продажба на движни и недвижни ствари
 
Вторник, 25.10.2016 - Понеделник, 28.11.2016, Куманово, Градско, Богданци, Штип, Чашка, Скопје, Берово, Кратово, Дебар, Пехчево, Гевгелија, Макадонски Брод, Крушево, Македонска Каменица, Кичево, Прилеп, Радовиш, Велес, Делчево, Стар Дојран, Битола...
Обуки - Пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање на движен и недвижен имот под закуп
Ги информираме граѓаните дека Управата за јавни приходи од 25 октомври 2016 година отпочнува со реализација на едукативни програми наменети за граѓани, на тема: „Пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање под закуп и подзакуп на движен и недвижен имот“. Со обуките кои ќе се спроведуваат во период од еден месец, се предвидени 46 работни средби со граѓаните од 36 општини низ Републиката. Првите работни средби ќе се реализираат во општините Куманово, Градско и Богданци. Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани да се пријават и да ги посетат обуките. На еднодневното советување, посетителите ќе имаат можност да се стекнат со знаења и практични примери за начинот на пријавување и оданочување на остварените приходи и даночните поволности...За регистрација и учество на обуките, потребно е само да се пријавите на наведеното контакт лице (види прилог Распоред на обуки), најдоцна два (2) дена пред почетокот на обуката. Обуките се без финансиски надоместок! Обуките се спроведуваат во рамките на Планот за управување со усогласеност на УЈП со кој се таргетира издавањето под закуп на движен и недвижен имот, а со цел зголемување на свеста и едуцираноста на даночните обврзници за нивните права и обврски...
 
14.10.2016
ЦЕНТАРОТ ЗА НАПЛАТА НА ГЛОБИ И ДРУГИ ЈАВНИ ДАВАЧКИ НА УЈП ВО НОВИ ПРОСТОРИИ
Ги информираме даночните обврзници дека Центарот за наплата на глоби и други јавни давачки од досегашните простории во Градскиот трговски центар, локациски е преместен во нов објект во поранешната Централа на Фондот за пензиското и инвалидското осигурување на Македонија, веднаш до зградата ССМ, каде што во непосредна близина се наоѓа и Дирекцијата за големи даночни обврзници на УЈП...
 
12.10.2016
Пријавете ги приходите од издавање под закуп на движен и недвижен имот
Ги информираме граѓаните дека во рамките на Планот за управување со усогласеност со кој се таргетира издавањето под закуп на движен и недвижен имот, во наредниот период УЈП ќе спроведе низа активности, пред се од едукативен карактер, со цел зголемување на свеста и едуцираноста на даночните обврзници за нивните права и обврски, но и преземање на мерки за намалување на сивата економија насочени кон високо-ризичните даночни обврзници, каде УЈП има детектирано непријавување или нецелосно пријавување на остварените приходи од кирии...
 
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија