Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
05.09.2016  Дневник Александра Филиповска  Од „тезги“, авторски права, дивиденди, игри на среќа, граѓаните лани пријавиле 2,6 милијарда евра бруто-приход External
30.08.2016  Дневник Александра Филиповска  Бизнисмени се обиделе да скријат данок тежок 38 милиони евра 
11.08.2016  Вест Фирмите и граѓаните не платиле 256 милиони евра данок 
11.08.2016  Дневник А.Т.  Долгот кон УЈП намален на 256 милиони евра External
11.08.2016  Слободен печат  Најголемите државни фирми, најголеми должници на УЈП 
19.07.2016  Вечер Миноски на средба со ММФ за модернизирање на УЈП External
19.07.2016  Утрински весник Миноски на средба со ММФ за модернизирање на УЈП 
12.07.2016  Дневник А.Т.  4.590 граѓани и фирми на УЈП и должат 265 милиони евра External
01.07.2016  Слободен печат  Петар Есмеров именуван за нов директор на УЈП 
01.07.2016  Утрински весник Ек.Р.  Петар Есмеров нов директор на УЈП External
11.06.2016  Дневник Александра Томиќ  Граѓаните лани во обложувалници уплатиле 209 милиони евра, а добиле 175 милиони евра, а добиле 175 милиони евра 
09.06.2016  Вест УЈП присилно ќе наплаќа радиодифузна такса External
09.06.2016  Вечер УЈП присилно ќе наплаќа радиодифузна такса External
09.06.2016  Дневник А.Т.  УЈП присилно ќе наплаќа долгови за радиодифузна такса External
09.06.2016  Нова Македонија УЈП присилно ќе наплаќа радиодифузна такса 
09.06.2016  Утрински весник Ек.Р.  УЈП ќе блокира за неплатена радиодифузна такса 
04.05.2016  Дневник Александра Томиќ  Даноците во Македонија седми најниски во светот External
26.04.2016  Вест А.С.  Германија го контролира двојното оданочување на пензиите во Македонија 
19.04.2016  Утрински весник Нина Нинеска-Фиданоска  Граѓаните и малите фирми вознемирени, даночниот праг пред Уставен 
15.04.2016  Република Наум Стоилковски  Целта е УЈП да биде сервис на граѓаните 
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Македонија