Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Фото галерија
28.11.2013
Фото галерија - Крводарителска акција на даночниците „Капка крв, спасува живот“
Дарувањето крв претставува привилегија на здравите и надеж за болните. Токму затоа и поттикнати од нашата желба да помогнеме, да покажеме поинаква одговорност кон општеството и оваа година ја организиравме Крводарителската акција под мотото „Капка крв, спасува живот“. Во рамките на акцијата, 136 даночници даруваа крв на 19 пункта низ Македонија...
 
20.11.2013
Фото галерија - Хуманитарна акција на УЈП „Биди човек, биди хуман“
По повод одбележувањето на 20 ноември - Светскиот ден на детето, а во рамки на Програмата за одбележување на „Св. Матеј“ - Денот на даночниците, вработените во Управата за јавни приходи и оваа година донираа парични прилози, со кои се обезбеди медицинска опрема за ЈЗУ Здравствен дом Скопје - Скопје.
 
05.10.2012
Даночна академија - Фискална едукација на младите
Скопје – На 5 октомври 2012 година во посета на Управата за јавни приходи беа група на ученици од Средношколска академија за бизнис и администрација (САБА). На оваа посета учениците имаа можност да се запознаат со структурната организација на УЈП, законите според кои се раководи, со даноците и другите јавни давачки кои се во надлежност на Управата за јавни приходи, како и со работењето на Контакт центарот.
 
06.12.2011
ИОТА работилница - „Хоризонтален третман – Нови форми и искуства за унапредување на односите помеѓу даночните администрации, даночните обврзници и даночните посредници“
Скопје - Управата за јавни приходи, во соработка со Интра – европската организација на даночни администрации (ИОТА), беше домаќин на работилница на тема: „Хоризонтален третман – Нови форми и искуства за унапредување на односите помеѓу даночните администрации, даночните обврзници и даночните посредници“ која се одржа во периодот од 30 ноември до 2 декември 2011 година. На настанот учествуваа 35 претставници од 20 земји земји членки на оваа меѓународна организација...
 
06.12.2011
Даночна академија - Одржана обука за цариници „Унапредување на знаењата од областа на сметководството и вршење на контрола“
Скопје - На 30 ноември 2011 година, во просториите на Царинската Управа, се одржа обука за вработените во Царинската Управа на тема „Унапредување на знаењата од областа на сметководството и вршење на контрола“. На обуката, организирана во рамките на Даночната Академија на УЈП, цариниците имаа можност покрај теоретскиот дел, да работат и на практични примери во делот на законската регулатива за водење на сметководство контен план, годишна пресметка и биланси, како и во делот на стратегијата за вршење на контрола, избор на случаи за контрола, подготовка на контрола, контрола, евалуација на резултатите од контрола и случаи на даночни измами.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија