Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Фото галерија
24.11.2016
Регионална работилница „Воспоставување на ИТ форензичка лабораторија за даночни цели“
(Скопје, 24.11.2016) Од 23 до 25 ноември 2016 година, во хотел Солун, се оддржува ИОТА регионална работилница на тема „Воспоставување на ИТ форензичка лабораторија за даночни цели“. Настанот е организиран од страна на Управата за јавни приходи во соработка со Интра-европската организација на даночните администрации (ИОТА), во рамките на Годишната програма на оваа меѓународна организација...
 
24.11.2016
Крводарителска акција во рамки на Управата за јавни приходи „Капка крв, спасува живот“
Традиционално во пресрет на одбележувањето на Св.Матеј - Денот на даночниците (29 ноември) и во рамки на програмата за општествена одговорност на УЈП, во тек е крводарителска акција на вработените во Управата за јавни приходи. Во соработка со Синдикалната организација на УЈП и Црвен Крст, а во духот на хуманоста и солидарноста 151 даночник даруваат крв низ Македонија во Скопје, Гостивар, Тетово, Кичево, Македонски Брод, Кавадарци, Гевгелија, Велес, Валандово, Битола, Прилеп, Охрид, Струга, Штип, Свети Николе, Куманово, Кочани, Струмица и Берово...
 
25.12.2015
Фото галерија - Доделени подароците на победниците од изборот за најкреативен цртеж
За повеќе информации во врска со доделувањето на подароците од изборот на најкреативен цртеж на тема „Како младите ја гледаат иднината на земјата „СО” или „БЕЗ” плаќање на даноци“...
 
01.12.2015
Фото галерија - Програма за одбележување на Денот на даночниците
Управата за јавни приходи разви посебна општествена одговорна програма која се фокусира на различни целни групи од потесната и пошироката општествена заедница. Програмата која неколку години по ред се спроведува, а која ја вклучува и активната соработката со Синдикалната организација на УЈП, се фокусира на најранливите категории на граѓани, најмладите, вработените во УЈП, животната средина...преку организирање на крводарителски акции, донаторска помош, вградување на мерки и активности на даночната администрација за подигање на свеста и едукација за заштита на животната средина, едукативни програми за јакнење на даночната свест кај најмладите...Со цел промоција на општествените вредности, кои ги вградивме во секојдневното делување на нашата организација, а во пресрет на одбележувањето на Денот на даночници „29-ти Ноември“...
 
16.06.2015
Реновирање на Контакт / Повикувачки Центар на УЈП со финансиска поддршка на Европска Унија
Управата за јавни приходи ја започна имплементацијата на Проектот „Реновирање и адаптација на приземјето на Управа за јавни приходи - Регионална дирекција Скопје со цел да биде новиот Контакт центар / Повикувачки центар на УЈП“, финансиран од Европската Унија. Со имплементацијата на овој проект треба да се креираат услови за воспоставување на новата работна средина за Контакт центарот / Повикувачки центар на УЈП, односно модерен и поголем простор кој ќе овозможи подобрување на услугите и доброволната усогласеност на даночните обврзници за навремено исполнување на обврските, но пред сè зајакнување на партнерскиот однос на Управата за јавни приходи со даночните обврзници...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија