Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

03.12.2021
КРВОДАРТИТЕЛСКА АКЦИЈА НА ДАНОЧНИТЕ РАБОТНИЦИ
Во рамки на одбележувањето на Денот на даночните работници, и оваа година традиционално се спроведе крводарителската акција „Капка крв, спасува живот“ ...
 
03.12.2021
ДОНАЦИЈА НА ЦЕНТАРОТ МАЈКА ТЕРЕЗА ВО ГЕВГЕЛИЈА
Под мотото „Биди човек, биди хуман“ вработените во УЈП секоја година традиционално по повод Денот на даночните работници – Св.Матеј, ја покажуваат својата хуманост собирајќи парични средства наменени за донација...
 
02.12.2021
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ДОЛЖАТ ДАНОК НА ЛИЧЕН ДОХОД
Ве информираме дека согласно овластувањата од Законот за даночна постапка Управата за јавни приходи започна со активност која ќе ги опфати обврзниците на данок на личен доход - физички лица...
 
01.12.2021
ВИРТУЕЛЕН НАСТАН ,,ИДНИ ПРЕДИЗВИЦИ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ГОЛЕМИТЕ ДАНОЧНИ ОБВРЗНИЦИ,,
Денес, во организација на Управата за јавни приходи се одржа виртуелен настан “Идни предизвици и унапредување на соработката со големите даночни обврзници” по повод 15 години Дирекција за големи даночни обврзници и 20 години фискализација...
 
17.11.2021
ДИРЕКТОРКАТА НА УЈП КАКО ПАНЕЛИСТ НА ТРЕТИОТ ВИРТУЕЛЕН СЕМИНАР ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ДАНОЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
Денес директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на покана на Светска банка учествуваше како панелист на третиот виртуелен семинар на тема ,,ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ДАНОЧНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ: ПАТОКАЗ ЗА ЦЕЛОСНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ПРЕДИЗВИЦИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА,,...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија