Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
20.12.2016  Вест Р.Ф.  УЈП доби право за присилна наплата на придонеси за работниците External
25.11.2016  Вечер Регионална работилница за ИТ-форензичка лабораторија External
17.11.2016  Слободен печат  Весна Дамчевска  Еврата од перница ги ставиле во банка, УЈП крвнички ги закасапила! 
17.11.2016  Утрински весник Н.Н.Ф.  Данок од 70 отсто и на заштеди ако не се докаже нивното потекло? External
15.11.2016  Дневник А.Т.  Фирмите должат 247 милиони, граѓаните четири милиони евра External
15.11.2016  Нова Македонија Бесправно избрканите работници ќе си ги добијат парите за придонеси 
11.11.2016  Вечер Стечајците си ги добиваат заостанатите плати и придонеси External
10.11.2016  Вечер УЈП ги учи граѓаните на плаќање данок од кирии 
10.11.2016  Вечер УЈП ги обучува граѓаните за плаќање данок од кирии External
08.11.2016  Вест А.С  Плаќајте преку Интернет, банките ги чуваат доказите External
02.11.2016  Вечер Средба на црногорските и македонските даночници External
01.11.2016  Дневник Александра Филиповска  Кумановец лани заработил 1,26 милион евра од работа преку интернет и платил 126.000 евра данок External
26.10.2016  Вест Обука за пријавување на приходи од закуп 
26.10.2016  Вечер УЈП одржува обуки за граѓаните кои издаваат движен и недвижен имот External
26.10.2016  Нова Македонија Ирина Поповска  Издавачите на станови ги пече „даночната“ совест 
26.10.2016  Утрински весник Сз.Н.  Во Куманово започна обуката за пријавување на приходи од закуп 
20.10.2016  Вест Обука за оданочување на приходите од кирија 
20.10.2016  Вечер Како да се пријават приходите од кирија? External
20.10.2016  Дневник Александра Филиповска  Извршителите ќе уплатуваат придонеси за работниците што ги добиле газдите на суд External
17.10.2016  Вест А.С  65.000 граѓани заборавиле да ги пријават приходите 
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија