Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Фото галерија
25.12.2009
Од 1 јануари 2010 – Шеесет нови даночни обврзници кои ќе ги администрира ДГДО
Од 1 Јануари во надлежност на УЈП - Дирекцијата за големи даночни обврзници ќе преминат 60 даночни обврзници, односно вкупниот број на големи даночни обврзници кои ќе ги администрира Дирекцијата од следната година ќе изнесува 235 компании. По тој повод, на 24 декември/четврток/ се оствари средба со претставниците на новите даночни обврзници, на кои им беше презентиран начинот на работа и активностите на Дирекцијата.
 
22.12.2009
Билатерална средба на даночниците од Македонија и Турција
Од 16 до 19 декември 2009 година, во рамките на јакнење на меѓународната соработка со земјите во регионот, на покана на Управата за јавни приходи во Македонија претстојуваше највисокото раководство на даночната администрација од Република Турција. Една од темите на кои се разговараше е и како националните економии на двете земји се соочуваат со ефектите на светската економска криза, како и предизвикот и мерките за имплементација на стратешки планови во услови на намалени економски активности.
 
11.12.2009
Албанските даночници во работна посета на Битола
Во рамките на интензивната меѓународната соработка воспоставена помеѓу даночните власти на Република Македонија и Република Албанија, од 08 до 11 декември 2009 година во Битола, се одржа средба со претставници на Албанската даночна администрација.
 
30.11.2009
Одбележување на Св. Матеј - Денот на даночните работници
По повод Св. Матеј - Денот на даночните работници во Македонија, на 29 ноември 2009 година, во просториите на УЈП Регионалната дирекција Скопје беше организирана пригодна свеченост за даночните службеници од Управата за јавни приходи. Оваа година ПЛАКЕТА за посебен придонес и поддршка на модернизацијата на Управата за јавни приходи ...
 
20.11.2009
Програма за едукација и пракса - Студенти од Правниот факултет "Јустинијан Прима" во посета на даночната администрација
Од 16 до 20 Ноември 2009, на иницијатива на Правниот факултет "Јустинијан Прима" Скопје, на 25 студенти од последипломските студии по финансово право и финансии им е овозможено да ја посетат Управата за јавни приходи и одблиску да се запознаат со одделните функции на УЈП, деловните процеси и начинот на работа на даночните службеници.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија