Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Фото галерија
10.04.2009
е-Даноци за мали и средни претпријатија
Со имплементацијата на II-та фаза од проектот е-Даноци, од јули 2008 година, за малите и средни бизниси достапно е едноставно, безбедно и брзо решение за електронско поднесување на даночните пријави, со што услугата можат да ја користат СИТЕ правни лица и вршители на дејност во Македонија.
 
22.12.2008
Втора регионална конференција на даночни администрации
Модернизацијата на даночната администрација - Клуч за успешни реформи во државата
 
07.11.2008
Прва (конститутивна) седница на Советодавниот одбор на даночни обврзници на Македонија
Советодавниот одбор на даночни обврзници на Македонија, е предвиден да работи како советодавно тело во рамките на Управата за јавни приходи, а целта е, преку членките - организациите и здруженијата во Македонија (стопански комори, здруженија на сметководители, ревизори, даночни советници..), даночните обврзници да се вклучат во планирањето на услугите и активностите на УЈП кои директно го засегаат нивното работење.
 
22.04.2008
Отворање на Центар за обработка на податоци на УЈП
Центарот за обработка на податоци е официјално отворен на 22.04.2008, на локација на ул. 11 Октомври бр. 27, во просториите на УЈП - Регионална Дирекција Скопје.
 
01.11.2007
Прва Балканска Конференција на Даночни Администрации - “Модернизацијата на даночната администрација - клуч за успешна реформа на секоја држава“
На иницијатива на македонската даночна администрација, од 1 до 3 ноември 2007 година во Скопје, за прв пат се одржа Балканска Даночна Конференција.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија