Memorandum_mk
Интервјуа
Година Медиум  

21.01.2012
Сеуште верувам во даночна амнестија
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Ако кон крајот на 2010 година кажав дека вреди да се размислува за еден таков чекор во Македонија, сега на почетокот на 2012 година повеќе од убеден сум дека е потребно. Прашањето е дали македонските граѓани кои имаат заштеди во странство ќе ги мигрираат парите во некоја друга европска дестинација или ќе им се отвори терен да ги донесат во Македонија...
 
13.04.2011
Не ни треба карикирана постапка за „Еврата во шише“
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Врз основа на сите информации со кои располагаме треба да утврдиме дали двете лица располагаат со имот кој е стекнат со оданочени или неоданочени приходи, вели Трајковски...
 
10.12.2010
Случувањата во МиА Бевериџис и Перо Наков бб ме навраќаат на Сведмилк
Моменталните случувања во МиА Беверџис и во шесте фирми во одредени сегменти ме навраќаат на случувањата во Сведмилк и верувам дека ќе бидеме доволно брзи за да се дополнат кривичните пријави, кои се процесуирани пред обвинителството и судовите, за да бидат надополнети со квалитетни докази за да имаме квалитетна разрешница и на Сведмилк, што ќе ни биде гаранција дека ќе имаме успешна разрешница во МиА Беверџис и во фирмите на Перо Наков...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија