Memorandum_mk
Интервјуа
Година Медиум  

13.12.2016
Посета на новиот административен објект во Струмица
ИЗЈАВА: м-р КИРИЛ МИНОСКИ, Министер за финансии – Нов концепт за граѓаните, во кој што повеќе државни институции, даваат услуги на граѓаните што предизвикува заштеда на време и ја зголемува ефикасноста на сите оние кои што работат на овој сегмент. ИЗЈАВА: АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, Директор на УЈП - Добрите резултати на УЈП се должат на вработените и секако во најголем дел на даночните обврзници...
 
01.12.2016
Св.Матеј - Ден на даночните работници
ИНТЕРВЈУ: АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОР НА УЈП – Остварувањето на големата наплата е успех на вработените во Управата за јавни приходи и секако на доброволноста и довербата што обврзниците ја имаат кон сопствената земја и секако кон УЈП...
 
14.11.2016
Од 1 јануари 2017 - Извршителите ќе поднесуваат МПИН пресметки по основ на судска пресуда
ИНТЕРВЈУ: АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОР НА УЈП – Со најновите измени во Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, кои стапуваат во сила на 1 јануари 2017 година, извршителите ќе поднесуваат МПИН пресметки до УЈП за лица за кои е спроведена наплата од парични средства за придонеси по основ извршување на судска пресуда. УЈП веќе работи на начинот на поднесување на пресметката, а ќе организира и обуки за извршителите...Со донесувањето на најновите законски измени ги заштитуваме работниците и пред се нивните работнички права....
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија