Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
20.07.2022
БИЛАТЕРАЛНА СРЕДБА ЛУКАРЕВСКА – ПРЕТСТАВНИЦИ ОД АМБАСАДА НА САД

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска се сретна со шефот на политички и економски оддел, Кристофер Зимер, Јордан Дамчевски - советник за економски прашања, и Митко Бурчевски - советник за политички прашања при амбасадата на САД во земјава.

Тема на состанокот беше модернизација и дигитализација на УЈП а се разговараше и за поддршката која во изминатите години ја добива Управата за јавни приходи преку меѓународните организации ММФ и Светска банка. На состанокот се презентираше и реформата за дигитализација и модернизација на УЈП, а се разгледаа и можностите за следна соработка која ќе овозможи заокружување на реформскиот процес на институцијата.

Присутните се согласија дека ваквите билатерални средби, отвораат нова можност за меѓусебна соработка, и овозможуваат бенефит да почувствуваат бизнис заедницата и граѓаните.

Управата за јавни приходи ќе продолжи да гради партнерски односи и да ги модернизира процесите се со цел исполнување и прилагодување на институцијата кон светските даночни трендови.

     

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија