Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
30.06.2022
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ УЧЕСТВУВАШЕ НА 26 -тото ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА IOTA
      

Управата за јавни приходи претставувана од директорката Сања Лукаревска заедно со раководствата на даночните администрации од 44 земји членки, ја утврдија новата петгодишна стратегија на IOTA, за период 2023 – 2027 година. На Генералното собрание беа разгледани: измените и дополнувањата на Повелбата, новиот Кодекс на однесување а се утврди и финансиската рамка за наредните години и Буџетот за наредниот период.

Даночната администрација на Исланд, стана полноправна членка на IOTA. Во периодот 2022 – 2023 година Извршниот совет на IOTA, ќе го раководат даночните администрации на земјите на: Австрија, Италија, Литванија, Норвешка, Полска, Португалија, Словенија и Велика Британија.

Наредното 27 – мо Генерално собрание на Интра – европската организација на даночни администрации ( IOTA) ќе го води даночната администрација на Грузија, додека 28-то Генерално собрание ќе биде под претседателство на Даночната администрација на Унгарија.      
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија