Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
17.06.2020
ПОСТАВЕНА Е ОПЦИЈАТА ЗА ОТКАЖУВАЊЕ НА ДОНАЦИЈАТА НА АПЛИКАЦИЈАТА “МОЈДДВ”

Управата за јавни приходи известува дека на апликацијата МојДДВ е поставена опцијата за откажување на донација. Граѓаните кои сакаат да ја откажат донацијата потребно е да ја симнат новата верзија на апликацијата МојДДВ. Полето ,,Откажи Донација,, се појавува само кај оние корисници на апликацијата МојДДВ кои го донирале својот поврат за периодот јан-март 2020 за справување со COVID-19.

Оваа опција ќе биде достапна на апликацијата МојДДВ до 30 јуни 2020 година, а износот на делот на данокот на додадена вредност на граѓаните кои ја отповикале донацијата ќе се исплати на нивната трансакциска сметка до 30 јули 2020 година.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија