Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Recnik
Преглед на отворен повик

Листа на должници бр.10/2017 за долгови доспеани до 30.06.2017 и неплатени до 30.09.2017 година (Исправка бр.1)
Тип на отворен повик: Листа на должници Датум на објава: 10.10.2017 

Управата за јавни приходи објавува Исправка на Листата на должници бр.10/2017 за долгови доспеани до 30.06.2017 и неплатени до 30.09.2017 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

  1. повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и
  2. повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.
Управата за јавни приходи без согласност на даночниот обврзник на својата веб страница може да објави податоци заради исправка на непотполни информации кои се објавени во Листата на должници.

Доколку даночниот обврзник не се согласува со објавените податоци, Ве молиме да се обратите до:

  • надлежната Регионална дирекција на УЈП (види контакт) - за објавените долгови по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход и придонеси од задолжително социјално осигурување;
  • Царинска управа на РМ-Одделение за наплата на приходи, буџет, гаранции и анализа (тел.02/3293 978 или 02/3293 971) - за објавените долгови по основ на акцизи, царини и ДДВ при увоз.

На Листата на должници бр.10/2017 (Исправка бр.1 од 12.10.2017 година) објавени се 2.436 должници - правни лица (помалку за 178 од претходната листа) и 1730 физички лица (помалку за 16 од претходната листа).
Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.10/2017 изнесува 11.345.471.171 денари, помалку за 573.065.870 денари од претходната листа. Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 11.261.953.859 денари (помалку за 622.137.726 денари од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 83.517.312 денари (повеќе за 49.071.856 денари од претходната листа).

Document   10-6953_2_Листа на должници бр.10/2017_12.10.2017 (Исправка бр.1)  (1 MB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија