Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
02.07.2020
Директорката на Управата за јавни приходи во посета на фирма корисник на мерката – финансиска поддршка за исплата на плата

Директорката на Управата за јавни приходи денес со тимот на компанијата Зенит Интернатионал продуктс разговараше за условите и погодностите за инвестирање во Република Северна Македонија, како и за предизвиците и последиците со кои оваа компанија се соочува во периодот на здравствено - економската криза предизвикана корона вирусот. Оваа компанија е основана со странски капитал, има дваесет вработени, и нивниот план е проширување со изградба и отворање на нов погон и вработување на нови лица. Тимот на компанијата посочи дека е корисник на мерката за финансиска поддршка за исплата на плати и изрази голема благодарност за навременоста и ажурноста на Управата за јавни приходи при спроведување на оваа мерка.
УЈП продолжува со партнерскиот однос кон даночните обврзници, и секогаш е отворена за разговори, средби и сугестии.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија