Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
30.06.2020
БАРАЊАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА МЕСЕЦ ЈУНИ 2020 СЕ ПОСТАВЕНИ НА СИСТЕМОТ Е- ДАНОЦИ и Е-ПДД

Согласно измените и дополнувањето на Уредбите со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите и самостојните вршители на дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот, заради исплата на платите за месеците април, мај и јуни 2020 година, компаниите и самостојните вршители на дејност мерката 14.500 може да ја користат и во јуни 2020 година.

За таа цел Управата за јавни приходи ги изготви и постави на системот е-Даноци образецот БФП-ИП/1 со кои се побарува финансиската поддршка за исплата на плати за месец јуни 2020 за компании, и го изготви и постави на системот е-ПДД образецот БФС-СВД/1 со кое се побарува финансиската поддршка за исплата на плати за месец јуни 2020 за самостојните вршители на дејност.

Во изминатиот период мерката за финансиска поддршка ја искористиле:

  • За април 2020 година вкупно 19.696 работодавачи , односно 5.707 самостојни вршители на дејност.
  • За мај 2020 година вкупно 19.730 работодавачи, односно 5.814 самостојни вршители на дејност .

Корисни информации:

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија