Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
26.06.2020
ДИРЕКТОРКАТА НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ОДРЖА РАБОТНА СРЕДБА СО ЖЕНИ ПРЕТПРИЕМАЧИ

Директорката на Управата за јавни приходи денес на отворено во паркот Жена Борец одржа работна средба со жени претприемачи- претставнички од Асоцијацијата на бизнис жени.

На средбата се разговараше за претприемништвото во услови на пандемијата предизвикана од вирусот Ковид-19, донесените и спроведените мерки за финансиска поддршка на компаниите погодени од здравствено економската криза како и сервисирање на обврските спрема Управата за јавни приходи во услови на кризата. Давањето поддршката за јакнењето на женското претприемништво е клучна во создавање на општество со родова еднаквост.

Управата за јавни приходи е партнер на бизнис секторот и секогаш дава поддршка на сите кои започнале бизнис и обезбедиле работни места во Република Северна Македонија.

   

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија