Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
16.05.2020
Информација за обработени и одобрени барања за финансиска поддршка

Управата за јавни приходи информира дека на 16546 компании одобрена им е финансиска поддршка за исплата на плати за месец април 2020, за 103 307 вработени.

Вкупниот износ на одобрената финансиска поддршка досега изнесува 1 447 278 909 денари.
Даночните службеници кои работат викендов прават конечна обработка на МПИН пресметките во кои се содржани останатите барања за финансиска поддршка, за коишто во понеделник УЈП ќе го извести Генералниот Секретаријат на Владата на РСМ за спроведување на исплатата.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија