Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
14.05.2020
ДОСТАВЕНО ВТОРО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИ БАРАЊА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА

Денес Управата за јавни приходи го достави и второто Известување до Генералниот Секретаријат на Владата на Република Северна Македонија за одобрени и прифатени барања за финансиска поддршка. Во ова известување опфатени се 4962 фирми кои ги исполниле условите за финансиска поддршка за исплата на плата за месец април 2020 година, а износот на одобрената финансиска поддршка изнесува 377,921,509 денари.

Согласно второто Известување, вкупниот износ на одобрени финасиски средства за исплата на плати за месец април 2020 изнесува 885,868,773 денари за вкупно 10 103 фирми.

Се обработуваат и останатите поднесени барања за финансиска поддршка, за кои Управата за јавни приходи ќе го извести Генералниот Секретаријат на Владата на Република Северна Македонија по нивната финална обработка.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија