Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
07.03.2017
Дали поднесовте Годишна даночна пријава - Уште една седмица за пријавување на приходите во УЈП

Наближува крајниот рок за поднесување на Годишна даночна пријава 15-ти Март, граѓаните имаат уште една седмица да ги пријават приходите во Управата за јавни приходи. Потсетуваме дека работното време на даночните канцеларии на УЈП е:

   1. секој работен ден од 08.30 до 18.00 часот и сабота од 08.30
       до 14.00 часот

  • Регионалните дирекции (Скопје, Битола, Прилеп, Штип, Струмица и Тетово);
  • Дирекција за големи даночни обврзници Скопје (зграда на ССМ)
  • Даночни одделенија (Охрид, Струга, Ресен, Кавадарци, Велес, Неготино, Куманово, Крива Паланка, Кочани, Виница, Свети Николе, Берово, Гевгелија, Радовиш, Гостивар, Кичево и Дебар).

  2. секој работен ден од 08.30 до 16.30 часот

  • Даночни шалтери (Демир Хисар, Македонски Брод, Крушево, Кратово, Делчево, Пробиштип и Валандово); и
  • Мобилните даночни шалтери (види возен ред http://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici/pogledni/316)
  • За точна адреса, локација и работно време на даночните канцеларии, види и http://www.ujp.gov.mk/mk/kontakt
 

Корисни информации

  • Брошура „Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход“ (види http://www.ujp.gov.mk/mk/publikacii/pogledni/2)

  • Поднесени Годишни даночни пријави заклучно со 04.03.2017 година

Регионална дирекција на УЈП  Поднесени
ПДД-ГДП
Електронски
ПДД-ГДП
ВКУПНО
Скопје 79378 626 80004
Битола 27558 78 27636
Прилеп 32154 74 32228
Струмица 21101 82 21183
Тетово 13606 70 13676
Штип 41859 109 41968
ВКУПНО 215656 1039 216695

 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија