Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Интервјуа
Година Медиум  

16.11.2023
Лукаревска: САД ни помагаат во унапредувањето на процесите во Управата за јавни приходи
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, во интервју за Гласот на Америка вели дека се донесени повеќе стратегии и е формиран Национален совет за борба против неформалната економија кои ќе допринесат во борбата против сивата економија. Лукаревска смета дека буџетот за 2024 година е развоен и креиран согласно потребите на граѓаните и на македонската економија...
 
06.10.2020
ГОСТУВАЊЕ ВО УТРИНСКА ПРОГРАМА ПО ПОВОД ПРЕТСТОЈНИОТ ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД БЕЗ ДДВ
06.10.2020 Скопје, В.Д Директорот на Управата за јавни приходи Фарук Омери преку директно вклучување во утринска програма информираше за претстојниот викенд без ДДВ...
 
11.03.2020
Заедно со граѓаните се бориме против сивата економија
ИНТЕРВЈУ СО САЊА ЛУКАРЕВСКА, ДИРЕКТОРКА НА УЈП: Со помош на граѓаните, кои бараат да им се издадат фискални сметки при нивните пазарења и потоа ја скенираат валидната фискална сметка, заедно учествуваме во „борбата“ против оние даночни обврзници, кои се обидуваат да го скријат односно да не го прикажат прометот што навистина го прават, истакнува директорката на УЈП Сања Лукаревска...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија