Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

06.06.2024
НОВ ВИЗУЕЛЕН ИДЕНТИТЕТ НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ
Управата за јавни приходи е една од ретките државни институции а можеби и единствена која има свој визуелен идентитет и свој слоган. Низ годините УЈП полека но сигурно си го наоѓаше своето место во општеството...
 
17.05.2024
ГРАЃАНИ, ПРОВЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА ГОДИШНА ДАНОЧНА ПРИЈАВА ЗА 2023!
Управата за јавни приходи ги потсетува граѓаните да направат увид во Годишните даночни пријави (ДЛД ГДП), кои веќе се поставени на системот а се однесуваат за остварени приходи во 2023 година...
 
23.04.2024
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ – 04 ПРИЈАВИТЕ ДО 26 АПРИЛ 2024 ГОДИНА
Управата за јавни приходи ја информира јавноста дека пропишаниот рок за поднесување на Пријавите за данокот на додадена вредност “ДДВ–04“, кој истекува на 25.04.2024 година, се продолжува за еден ден, односно, краен рок за поднесување на пријавите ДДВ -04, ќе се смета 26.04.2024 година, имајќи ја во предвид Одлуката на Влада на РСМ, со која 24.04.2024 г. (среда) се прогласува за неработен ден за сите граѓани...
 
05.04.2024
УЈП Е ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ДАНОЧНИ ИНСПЕКТОРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
Управата за јавни приходи е дел од иницијативата Даночни инспектори без граници, проект кој се реализира во соработка со ОЕЦД – Организацијата за економска соработка и развој и УНДП- Програмата за развој на Обединети нации...
 
19.02.2024
ВИДЕО УПАТСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЈА НА ИНФОРМАЦИСКИОТ СИСТЕМ НА УЈП И ДОДЕЛУВАЊЕ ОВЛАСТУВАЊА
Управата за јавни приходи изврши надградба на системот е-Персонален данок и овозможи најавата на истиот да се одвива преку е-УЈП (https://e-ujp.ujp.gov.mk)...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија