Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Фото галерија
13.12.2023
ДОНАЦИЈА ОД ДАНОЧНИЦИТЕ ЗА ДЕЦАТА ОД ДОМОТ ЗА ДОЕНЧИЊА И МАЛИ ДЕЦА ВО БИТОЛА

Традиционалната хуманитарна акција под мотото „Биди човек, биди хуман“ и оваа година се реализираше во рамки на програмата за одбележување на Св.Матеј - Ден на даночните работници... »

 
01.12.2023
КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА НА ДАНОЧНИТЕ РАБОТНИЦИ
Традиционално како и секоја година по повод одбележување на Денот на даночните работници, „Св. Матеј“, даночните работници ширум државата даруваа крв. Во организација на Синдикалната организација на Управата за јавни приходи - Солидарност и Црвениот крст, крводарителска акција се спроведе денес во Скопје а изминатите денови и во други пунктови во внатрешноста на државата...
 
19.10.2023
УЈП И ЦЕФ ОРГАНИЗИРАА ТРИДНЕВНА РАБОТИЛНИЦА ВО СКОПЈЕ - ,,КАКО ПРОЦЕСИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ЗА УСОГЛАСЕНОСТА ВЛИЈААТ ВРЗ ДАНОЧНИОТ МОРАЛ
Во Скопје во период од 17ти до 19ти Октомври 2023 година се одржа работилница на тема ,,Како процесите на управување со ризик за усогласеноста влијаат врз даночниот морал’’...
 
22.09.2023
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ И ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА ВО РАБОТНА ПОСЕТА ВО РЕПУБЛИКА ЕРМЕНИЈА
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска и Главниот државен ревизор, Максим Ацевски, заедно со вработени од двете институции во периодот од 18 до 20 Септември остварија работна посета во Република Ерменија каде се сретнаа со високи претставници од Народното собрание, Министерството за финансии, Комитетот за државни приходи и Државната ревизија на Република Ерменија. Работната посета беше организирана од страна на УНДП во РСМ. Со Натија Нацвлишвили постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во Ерменија се разговараше за институционалната поставеност во ревизијата и јавните приходи, дигитализацијата и начинот на кој преку меѓународна соработка и размена на искуства може да се придонесе кон зајакнување на институциите...
 
25.07.2023
ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ПОМЕЃУ УЈП И С.О. СОЛИДАРНОСТ, ВРАБОТЕНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОВИСОКА ЈУЛСКА ПЛАТА
Директорката на УЈП, Сања Лукаревска на денешната прес конференција, заедно со лиценцираниот помирувач и арбитер во работни спорови м-р Илија Манасиев, и претседателот на синдикалната организација на УЈП „Солидарност“ Васе Неданоски ја информираа јавноста дека постапката за склучување на нов Колективен Договор помеѓу репрезентативниот синдикат на УЈП и Управата за јавни- како работодавач која започна пред околу 6 месеци, заврши успешно со потпишување на Колективен договор, со што добиена е и согласност од страна на министерството за финансии...
 
18.07.2023
ПОТПИШАН РАБОТНИОТ ПЛАН СО ТРЕЗОРОТ НА САД ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЈАВНИТЕ ФИНАНСИИ, СУЗБИВАЊЕ НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА И КОРУПЦИЈАТА
Директорите на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, на Царинската управа Стефан Богоев и директорката за приходна политика и администрација при Трезорот на САД, Парвина Шамсиева Коен денеска во присуство на министерот за финансии Фатмир Бесими, го потпишаа Работниот план за Проектот за зајакнување на капацитетите за Управата за јавни приходи и Царинската управа за 2023 – 2024 година...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија