Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Recnik
МДБ коефициенти
Преглед на МДБ коефициенти за 2017 година
Месец Процент на пораст на цените на мало Објава на податоците Датум на објава
1 -0.10 % "Службен весник на Република Македонија "бр.19/2017 16.02.2017 
2 1.00 % "Службен весник на Република Македонија "бр.30/2017 09.03.2017 
3 1.30 % "Службен весник на Република Македонија "бр.46/2017 12.04.2017 
4 1.50 % "Службен весник на Република Македонија "бр.55/2017 11.05.2017 
5 1.80 % "Службен весник на Република Македонија "бр.71/2017 09.06.2017 
6 2.00 % "Службен весник на Република Македонија "бр.87/2017 12.07.2017 
7 2.20 % "Службен весник на Република Македонија "бр.106/2017 09.08.2017 
8 2.50 % "Службен весник на Република Македонија "бр.126/2017 12.09.2017 
9 2.70 % "Службен весник на Република Македонија "бр.145/2017 12.10.2017 
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија