Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за содржината и начинот на составување на годишниот даночен биланс за обврзниците кои вршат самостојна дејност и водат деловни книги
Име: Правилник за содржината и начинот на составување на годишниот даночен биланс за обврзниците кои вршат самостојна дејност и водат деловни книги
Објава: Службен весник на Р.М., број 10/02, 58/02 и 1/07
Важи од: 06.01.2007 

Со овој правилник се пропишува содржината и начинот на составување на годишниот даночен биланс за обврзниците кои остваруваат приходи од вршење на самостојна дејност и кои согласно со член 59, став 1, од Законот за персонален данок на доход, се должни да водат деловни книги.

Pdf_16   Превземи го документот  (80 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија