Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за формата, содржината и начинот на пополнување на аконтативната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход за капитални добивки
Име: Правилник за формата, содржината и начинот на пополнување на аконтативната даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход за капитални добивки
Објава: Службен весник на Р.М., број 55/01,28/07, 15/2011 и 179/2015
Важи од: 17.10.2015 

Со овој правилник се пропишува формата, содржината и начинот на пополнување на аконтативната даночна пријава на персоналниот данок на доход на капиталните добивки.

Pdf_16   Превземи го документот  (126 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија