Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Плаќање даноци

Во делот на плаќање даноци можете да ги најдете потребните информации за:

  • Постапки за издавање на уверенија и потврди
  • Даночни стапки за одделните видови даноци
  • Уплатните сметки по тип на приход, давачка и општина на обврзникот
  • Годишното лично ослободување што го остварува обврзникот на персонален данок на доход при годишно пресметување на данокот на доход
  • Даночното ослободување кај одделните видови даноци
  • Меѓународно оданочување - Даночни стапки и Договори за одбегнување на двојното оданочување

Изберете ја соодветната категорија во подменито.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија