Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање на потврда за даночен резидент
Кратко име: Б-ПДР
Тип на данок: Данок на личен доход

Заради примена на даночно изземање или намалување кое произлегува од меѓународен договор за одбегнување на двојното оданочување, Управата за јавни приходи по барање на даночниот обврзник - резидент издава потврда за даночен резидент на Република Македонија / Република Северна Македонија.
Барањето се поднесува до Управата за јавни приходи, според местото на живеалиште односно престојувалише на резидентот.

Pdf_16   Барање за издавање на потврда за даночен резидент  (290 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија