Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Односи со јавност

25.01.2023
ДОГОВОР СО СВЕТСКА БАНКА ЗА ГРАДЕЊЕ НА ЕФЕКТИВНИ, ТРАНСПАРЕНТНИ И ОТЧЕТНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЈАВНИТЕ ФИНАНСИИ
Денес во Министерството за финансии, министерот Фатмир Бесими и директорот на Канцеларијата на Светска Банка во РСМ Масимилиано Паолучи, го потпишаа договорот за проектот „Градење на ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финснсии“.На настанот присуствуваа директорката на УЈП Сања Лукаревска и шефот на делегацијата на ЕУ во РСМ, Дејвид Гир...
 
25.01.2023
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВАТА ДО 27 ЈАНУАРИ 2023 ГОДИНА
Со оглед на ограничените човечки ресурси кај сметководителите и отежнатото поднесување на даночните пријави преку системот е-Даноци, УЈП ги известува даночните обврзници и сметководителите, дека поднесувањето на пријави ДДВ-04 се продолжува согласно Законот за даночна постапка...
 
23.01.2023
БРУТО ПЛАТА 2023 - НАЈНИСКА И НАЈВИСОКА ОСНОВИЦА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ПРИДОНЕСИ
Просечната плата по работник во Република Северна Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2023 година изнесува 49.397 денари согласно објавата од Државен завод за статистика...
 
13.01.2023
ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ГОДИШНИОТ ДАНОК НА ЛИЧЕН ДОХОД ЗА 2021 ГОДИНА!
Управата за јавни приходи ќе достави електронски пораки до сите даночни обврзници кои според даночната евиденција сеуште го должат годишниот данок на доход за 2021 година. Ги замолуваме даночните обврзници кои ќе добијат ваква порака, да го следат упатството дадено во самата порака, кое ќе им помогне како да постапат...
 
30.12.2022
ПРЕСМЕТКА НА ПЛАТА ЗА 2023 ГОДИНА - НОВА ВЕРЗИЈА НА КЛИЕНТСКИ СОФТВЕР “МПИН“
Врз основа на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, стапките по кои се пресметуваат и плаќаат придонесите од задолжително социјално осигурување почнувајќи со исплата на платата за месец Јануари 2023 се следните...
 
04.12.2022
УЈП МЕЃУ ЛИДЕРИТЕ ОД ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО ЗАШТЕДА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
Управата за јавни приходи во месец октомври, потроши за 28 % помалку електрична енергија во споредба со истиот месец лани, дури 53% помалку струја во септември оваа година во споредба со септември лани...
 
02.12.2022
ОДРЖАНИ СРЕДБИ СО ЖЕНИ ПРЕТРПИЕМАЧКИ ВО БИТОЛА И ГОСТИВАР
Средбите со жени претприемачки и директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, кои се дел од активностите на Управата за јавни приходи по повод Денот на даночните работници продолжија и во декември...
 
02.12.2022
ДОНАЦИЈА НА ДАНОЧНИТЕ РАБОТНИЦИ НА ЗДРУЖЕНИЕТО БЛУ ПАЗЛ ОД ГОСТИВАР
Преку традиционалната хуманитарна акција на Управата за јавни приходи, која се спроведува по повод Денот на даночните работници - Св. Матеј, вработените во Управата за јавни приходи секоја година покажуваат иницијатива и општествена одговорност за помош на ранливи категории на граѓани со давање на доброволен паричен прилог...
 
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија