Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Преглед на законска регулатива
Oдлука за определување на видот на добрата и временскиот период на примена на повластена даночна стапка
Име: Oдлука за определување на видот на добрата и временскиот период на примена на повластена даночна стапка
Објава: Службен весник на РСМ, бр. 58/22
Важи од: 12.03.2022 

 Со оваа одлука поблиску се определуваат видот на енергентите и временскиот период на примена на повластената даночна стапка во услови на постоење на можност од настанување на пореметување во снабдувањето на населението.

Pdf_16   Превземи го документот  (119 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија