Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица
Име: Закон за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица
Објава: Службен весник на РСМ, бр.133/19
Важи од: 28.06.2019 

Со овој закон се уредуваат условите, начинот и постапката за остварување на правото на враќање на дел од данокот на додадена вредност искажан во фискалните сметки на физичките лица.

Pdf_16   Превземи го документот  (43 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија