Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги
Име: Закон за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги
Објава: Службен весник на РМ, бр.184/13...132/17
Важи од: 20.09.2017 

Со овој закон се уредуваат правата, обврските и одговорноста на радиодифузерите, давателите на аудиовизуелните медиумски услуги по барање и операторите на јавни електронски комуникациски мрежи кои ги емитуваат или реемитуваат програмските сервиси на радиодифузерите.

Pdf_16   Превземи го документот  (604 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија