Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Упатство за анти-коруптивно однесување на вработените во УЈП
Име: Упатство за анти-коруптивно однесување на вработените во УЈП
Објава: УЈП, бр.09-1841/1
Важи од: 12.03.2012 

Со ова Упатство се пропишува начинот на кој вработените во УЈП ќе се стекнат со подобро разбирање на корупцијата и ќе бидат упатени кон постапките за нејзино избегнување. Наменето е за подигање на свеста на вработените, за превенција на разни видови коруптивни практики, зајакнување на анти-коруптивното однесување и за мотивирање на вработените да учествуваат во зголемување на интегритетот и угледот на УЈП.

Исто така, ова Упатство има за цел да ги обезбеди вработените со доволно информации во врска со појавните облици на корупцијата и да им даде насоки како да се справат со ситуации во кои можат да бидат изложени на коруптивни појави.

Pdf_16   Превземи го документот  (1 MB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија