Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за образецот пресметка на данок на исплатена дивиденда и друга распределба од добивката
Име: Правилник за образецот пресметка на данок на исплатена дивиденда и друга распределба од добивката
Објава: Службен весник на Р. М., број 150/09
Важи од: 18.12.2009 

Со овој правилник се пропишува образецот "ДД-ИД" - Пресметка на данок на исплатена дивиденда и друга распределба од добивката.

Pdf_16   Превземи го документот  (95 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија